Wat is ADR transport?

ADR transport is het veilig vervoeren van gevaarlijke stoffen waarbij samenwerking tussen de afzender en de vervoerder nodig is. De veiligheid van mens, milieu en bedrijfsmiddelen heeft te allen tijde de hoogste prioriteit. Om deze veiligheid te garanderen staan ​​vervoerders 24/7 continu in contact met onze klanten. Het is essentieel om een ​​logistieke partner te selecteren die begrijpt hoe belangrijk het is om aan de ADR eisen te voldoen. Legitieme en ervaren logistieke bedrijven kunnen je een scala aan oplossingen op maat aanbieden. Dit om ervoor te zorgen dat je op hen kunt vertrouwen als je professionele partner op weg naar veiliger vervoer van gevaarlijke stoffen.

Wat wordt er vervoerd door een ADR transport?

Er zijn vijf klassen gevaarlijke goederen, bijvoorbeeld met explosieve en ontvlambare eigenschappen. Explosieven zijn stoffen die een explosie kunnen veroorzaken. Brandbare stoffen kunnen gemakkelijk vlam vatten en snel verbranden. Reactieve stoffen kunnen explosief reageren met andere stoffen. Bijtende materialen kunnen kleding of metaal aanvreten of oplossen. Giftige stoffen kunnen problematisch zijn als ze per ongeluk door personen worden ingeademd of ingeslikt. Dit is mogelijk wanneer ze worden ingeademd door degene die ermee in contact komt en ze weten het vaak niet. ADR transport is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat gevaarlijke goederen vervoerd kunnen worden zonder de chauffeurs of het publiek te schaden. ADR transport minimaliseert de kans op een ongeval tijdens het transport. ADR transport is belangrijk voor de veiligheid van chauffeurs en publiek.

Waarom is een ADR opleiding nodig bij het doen van ADR transport?

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om een ​​specialistische opleiding te volgen. Je moet weten wat je moet doen in geval van nood en hoe je mens en milieu kunt beschermen. Ook moet je weten hoe je je lading goed vastzet. De gevolgen van het niet hebben van de juiste kennis kunnen desastreus zijn voor de ADR transporteur. Gevaarlijke goederen heten niet voor niets zo. Ze kunnen schadelijk zijn voor mens en milieu als ze niet op de juiste manier worden gehanteerd en opgeslagen. Gevaarlijke goederen kunnen giftig of explosief zijn en sommige kunnen brand of explosies veroorzaken in het luchtvervoer als ze in contact komen met elkaar of een ontstekingsbron. Daarom hebben gevaarlijke goederen speciale zorg nodig bij het transport.